vineri, 20 martie 2009

Gramatica la romani via Monitorul Expres

"Vati saturat vreti o renovare acum ie timpul sa economisesti niste bani vino la noi.sintem o echipea serioasa ce ne place calitatea si frumosul, egzecutam orice in domeniul constructilor, gleturi, gresie, faianta, rigips, etc.lucram ieftin si repede, (la negru sau pe persoana fizica) nu rata ochazia asta suna la nr.0749788061.si nu vei regreta.rugam seriozitate."
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=publicitate&nr_domeniu=900&operatie=vezi_anunt&id_anunt=54635

Acest anunt ma face sa cred ca este criza si in gramatica limbii romane ....dar daca Monitorul Expres asa intelege sa-si promoveze ziarul on-line si anunturile on-line..cine stie peste ce anunturi o sa dam mai tarziu....." S-au" poate e vreo noua metoda de a atrage somerii catre munca.

Multumesc Beatrice pentru pont....si cum " aschia nu sare departe de ciot" astept sa vad si in coferintele de presa ale partidului condus de moldoveanul de la Buruienesti un asemenea limbaj....ca doar esti din zona bre Ghita nu?

Mergeti la Targul International de Carte si Muzica de la Aula Universitatii Transilvania din Brasov care e deschis pana duminica de la ora 10 la ora 20 in fiecare zi......

9 comentarii:

Anonim spunea...

E bine ca roaga seriozitate, mai interesant e ca fac munca la negru si mai si semnalizeaza .... trebuie sa incepem sa ne obisnuim cu tara asta ... poate peste 20-30 de ani vor fii mai putine specimene de acest gen !

Beatrice_W spunea...

Criza gramaticii ne va duce la “succesuri” garantate! De ce sa mai cautam job-uri cand ziarele promoveaza prostitutia (bine ca nu in tara, dar p-aproape: Grecia, Spania, Italia..); video chat-ul “non-adult”, dar legal; sau locuri de munca unde la rubrica de salariu iti este specificat faptul ca vei primi spaga, dar o poti pastra ?!
Criza nu se opreste aici! Puradeii vand ziare, care in mod normal sunt distribuite gratuit, iar daca ai neobrazarea sa ii refuzi (vezi motivul subiectului de azi, mai pe romaneste:ie timpul sa egzecutam ieftin si repede, la negru sau nu conteaza, dar rugam seriozitate) te trezesti ca iti trag de haine si de geanta, iar pentru ca ziua sa fie mai dulce de atat iti iei si gratuitatea dupa ceafa.Pai sa ma scuze nea’ Ghita politistul cand ii aduc carne proaspata facuta pachet, in pungi de plastic, direct pe sectie. Crezi ca asa ceva nu se poate ? Romania mea : “prosti da multi” !

Anonim spunea...

Judecati un ziar dupa un anunt postat... online?? Asta denota, fara suprare, lipsa de judecata
Cum ar fi corect? Să existe o echipa care sa corecteze morfologia si sintaxa postarilor de pe forumuri sau a comentariilor de la bloguri ...???
Daca eu as fi un agramat care scrie, aici, la comentarii, ca ,,tu iesti un stupid car crez ca face succesuri criticand un ziar car nu lai la inima din cauze pulitice“ m-ai corecta...???
cat priveste opinia stimabilei Beatrice..., domnia sa confundă Monitorul, un ziaz care traieste din ceea ce vinde cinstit, cu ziarele gratuite ale bogatasilor liberali

Beatrice_W spunea...

Am criticat, in mod indirect, omul care a plasat acel anunt cu greselile de rigoare. Am criticat niste situatii penibile care arata faptul ca nu am putut ajunge, si nici nu vom ajunge, la un nivel minim de civilizatie. Faptul ca suntem trasi de par pentru ca se doreste un pachet minim de cunostiinte sau pentru ca se doreste a se ajunge la un alt grad de civilizatie, denota doar ignoranta din partea celor care traiesc dupa deviza: "Las-o domle' ca mere asa!"

sebastian dan spunea...

indiferent de ce crede anonimul, critica este corecta. inainte de a da unda verde unui anunt postat on-line, trebuie sa vezi si ce apare. De exemplu, cum i-ar pica anonimului/anonimei sa se trezeasca cu un anunt matrimonial si cu numarul de telefon personal, postat de un binevoitor. AStfel de anunturi trebuie filtrate. La fel cum ar fi trbuit corectat gramatical si cel asupra caruia se face vorbire in caazul de faţă.

Anonim spunea...

Hop si Sebastian Dan, ex-redactorul sef al ziarului cu rubrica,,DECESURI;; HA !!! HA!!!
Rubrica ziarului...nu postarea

pentru Beatrice....sigur ca ne straduim sa aparam limba romana..Felul ingrijit in care este editat MEX cred ca nu poate fi pus la indoiala....dar postarile online, de la mica publicitate a site-ului, nu pot fi controlate...gramatical. Sunt eliminate insa toate acele postari care ar putea pune in pericol sau situatii jenante o persoană terta sau acele postari care folosesc limbaj obscen... pe de alta parte, titlul "Gramatica la romani via Monitorul Expres", folosit de autorul blogului, a fost o rautate ...o rautate directa si nemeritata la adresa ziarului...o rautate cu iz de rafuiala politica ..care nu are legatura cu munca celor care chiar trudesc, pur si simplu, la ziar

Anonim spunea...

Si, ca tot veni vorba despre inteligenta si priceperea domnului Sebastian Dan....am citit zilele trecute in Adevarul de Seara pe care il conduce ca ...un SRI-ist se afla in cercetare ...dupa ce a fost judecat si condamnat anul trecut pa un an de inchisoare cu suspendare
Ha! Nu trebuie sa faci Dreptul ca sa stii ca dupa ce ai fost condamnat nu mai poti fi cercetat ...dar domnul Sebastian e redactor sef, nu se coboara sa corecteze astfel de nimicuri in titlul de deschidere

sebastian dan spunea...

către anonim
1. decesuri este forma acceptata de DEX, unul in vigoare, nu pentru anonimi. recunosc, in prima faza am facut si eu criza de nervi cand am vazut rubrica in cauza, dar ca redactor sef nu ma ocup de citit pagina de mica publicitate
2. in cazul securistului amator de pedofilie, articol pe care vad ca l-ai citit, ipochimenul in cauza a fost condamnat la respectiva pedepasa de prima instanta. Este adevarat ca nu iti trebuie foarte mult drept ca sa stii ca o sentinta (recte condamnarea in cauza) nu este definitiva, si a fost contestata a instanta superioara, si tot asa pina ramane definitiva. In cursul procesului crezi ca cee două părţi - apărare/acuzare, nu vor mai veni cu argumente, probe etc.? Imi face placere sa dialoghez cu oricine, fie el si un anonim, pe care nu-l inteleg de ce nu acceptă idea ca anututire on-lin pot fi filtrate. Asteptam argumente pro sau contra pe subiectul acesta, dar vad ca e mai usor sa deviezi de la subiect cu atacuri la persoana, în lipsă de argumente. Şi, da, sunt de acor, nu are legătura munca celor de la ziar - partea de tipăritură - cu anunşurile on-line. Trebuie să fie o persoană dedicată acestui job.

Anonim spunea...

Va multumim ca ati urmarit o "piesa" 100% romaneasca unde vedem ca toti romanii au noroi in mana si sunt gata sa il arunce in orice persoana indiferent de caz sau persoana si totodata putem observa cum nu avem tupeu sa iesim in fata si preferam sa ramanem in anonimat. Felicitariile mele Beatrice, sunt perfect de acord cu tine si mie unul imi este jena de poporul meu dar imi iubesc tara !

GSP